JM Stugor & Fritid

    KUPOLEN - THE "DOME"


Låt oss presentera vår nya produkt: en unik glaskupol, en imponerande halvsfärisk struktur som kombinerar elegans med hållbarhet, den naturliga skönheten i kvistfri furu och estetik. Denna kupol är perfekt för dem som söker ett unikt och iögonfallande tillskott till sina bostads-, kommersiella eller rekreationsområden.

Tjockleken på glasen är 6 mm – standard.


Kupolstrukturen är gjord av laminerad/kvistfri furu, ett material vi har använt i många år vid tillverkning av träfönster i skandinavisk stil. Den laminerade/limmade kvistfria tallen är resistent mot sprickor och trädeformation.


Kupolens sfäriska form ger exceptionell styrka och stabilitet, vilket gör att den tål olika väderförhållanden och strukturella belastningar.

Den unika formen fördelar belastningen jämnt i hela kupolstrukturen.


Den glasklädda kupolen är en annan enastående funktion som låter naturligt ljus tränga in, vilket skapar en ljus och rymlig atmosfär, vilket minskar beroendet av artificiell belysning under dagen. Den glasklädda kupolen erbjuder oändliga användningsmöjligheter, oavsett om det är ett stilrent och funktionellt boende, en relaxavdelning, en konstnärsateljé eller en unik plats för evenemang. Vi använder endast säkert glas för inglasning, ofta tonat eller speglat. Dessutom, för de som söker en helt isolerad struktur, kan vi erbjuda en kupol med glasförpackningar.
Standard glaskupoler är utrustade med fyra cirkulära fönster upptill som kan öppnas, vilket möjliggör ventilation under varma sommarsäsonger, medan det upphängda glastaket skyddar mot nederbörd.


Glaskupoler är särskilt lämpliga för områden med svalare klimat, starka vindar och rikligt med regn. På grund av dessa faktorer blir glaskupoler alltmer populära i skandinaviska länder. När solen skiner, även minimalt, värms kupolen snabbt upp, vilket gör att du kan förlänga den pittoreska sittsäsongen under svala höstdagar och tidig vår.


Under sommarsäsongen rekommenderar vi att du överväger att installera luftkonditionering, som kommer att tjäna dig bra även på vintern, vilket ger värme till kupolen.

SNABB OCH EFFEKTIV MONTERING


Kupolstrukturen möjliggör snabb och problemfri installation. Exakt skurna komponenter passar ihop sömlöst, vilket minskar byggtiden. Även om du är en gör-det-själv-entusiast eller förlitar dig på professionell hjälp kan kupolen byggas på kort tid. I vår tillverkningsprocess monterar vi inte bara trianglarna, utan förborrar även monteringshålen.


Att montera kupolen går relativt snabbt, men glaseringsprocessen kräver tålamod och precision och tar mest tid.KOMPLETT MATERIALSATS - I OLIKA STORLEKAR (DIAMETER & HÖJDER)


När du beställer en glaskupol får du alla nödvändiga komponenter, distanser, skruvar, skruvkorkar, strukturell silikon och monteringsanvisning. Byggdetaljerna/modulerna kommer att packas ordentligt, så du behöver inte oroa dig för transportskador eller repor.


Måla trästrukturen

Delar av trästrukturen kan målas i valfri färg enligt NCS/RAL färgpalett, vilket gör att du kan matcha husets befintliga fasad. När man väljer en mörk färg på kupolen, som kommer att installeras på byggnadens södra eller västra sida, rekommenderar tillverkaren att man bedömer eventuell risk för savutsläpp.


Var uppmärksam på denna allmänna rekommendation, eftersom tillverkaren inte alltid får fullständig information om vilken sida av byggnaden produkten kommer att installeras för att informera kunderna om denna potentiella risk.


För den som värdesätter naturlighet kan vi även erbjuda träkonstruktioner som ska lackas/betas enligt färgkoden, som visas på bilden nedan, eller lämna dem obehandlade.

 Olika storlekar (diameter och höjder):


 • 4,5 m diameter (ca 15 m², högsta punkt 2,2 m, med perimeterhöjd)
 • 5,5 m diameter (ca 23 m², högsta punkt 2,75 m, med perimeterhöjd)
 • 6,0 m diameter (ca 28 m², högsta punkt 3,0 m)
 • 6,5 m diameter (ca 33 m², högsta punkt 3,25 m)
 • 7,0 m diameter (ca 38 m², högsta punkt 3,5 m)
 • 7,5 m diameter (ca 44 m², högsta punkt 3,75 m)
 • 8,0 m diameter (ca 50 m², högsta punkt 4,0 m)
 • 8,5 m diameter (ca 56 m², högsta punkt 4,25 m)
 • 9,0 m diameter (ca 63 m², högsta punkt 4,5 m)
 • 9,5 m diameter (ca 70 m², högsta punkt 4,75 m)
 • 10,0 m diameter (ca 78 m², högsta punkt 5,0 m)


Vi kan skräddarsy även dessa efter önskemål...Våra konkurrensfördelar:

 • Träkonstruktion av laminerad/limmad kvistfri furu.
 • Triangulära komponenter kommer att förses med förborrade monteringshål.
 • Plan botten omkrets och glas ner till marken.
 • Undertak i glas.
 • Möjlighet att tillverka en glaskupol med individuell diameter.
 • Möjlighet att montera en helisolerad kupol med glaspaket.
 • Alla monteringstillbehör, distanser, struktursilikon, skruvar, monteringsanvisningar m.m.
 • Säkert glas och säker förpackning.


Vi är mer fokuserade på att producera högkvalitativa och noggrant designade produkter snarare än massproduktion, så vi hävdar aldrig att vi är billigast på marknaden.

Vikt och emballage

Exempel kupolen i 6,0 m i diameter väger ca 1,1-1,3 ton. 8,0m i diameter väger ca 1,7-1,9 ton. Kupolen levereras på tung lastbil med bakgavellift, emballerade på träpall och väl inplastade för att undvika skador under transporten.

Storleken på pallarna/emballaget beror på storleken på glaskupolen Du beställer. Exempelvis om Du beställer en glaskupol med en diameter på

6,0 m, blir pallarna 1200 x 1100 mm eller 2400 x 2200 mm om trianglarna kommer att packas sida vid sida på samma pall.


Leverans: Fraktkostnad tillkommer, beroende på leveransadress, vikt, med/utan lossning på plats och när i tiden. Vi försöker alltid ordna lägsta möjliga fraktpris med våra leverantörer. Leveranstiden är ca 4 veckor från order. Mer information, se "Leveransvillkor"

DU BESTÄMMER - VI TILLVERKAR - SKRÄDDARSYTT


Välj bland våra befintliga modeller, storlekar och planlösningar - eller så ändrar vi lite eller mycket, precis som Du vill ha det!

Vi ger Dig pris och ritningar på just det knuttimrade objektet exempelvis stugan, garaget, förrådet, carporten, bastun eller paviljongen Du önskar. 

Vi leverera en komplett materialsats, färdigkapade och numrerade delar, med eller utan fönster & dörrar - eller endast en timmerstomme.

Våra virkestjocklekar är 44, 60 och 90 mm av fint virke, hög kvalitet och mycket bra passform - för enkel montering!