JM Stugor & Fritid

Toppmonterad i klassisk stil

Toppmonterad i klassisk stil

Glasstaket i klassisk stil monterat uppifrån. Nuförtiden är glasstängsel i klassisk stil monterat från golvets överkant mycket populärt. Dess passar för alla typer: moderna eller klassiska byggnader, för interiör och exteriör. Det är också enkelt att installera om du följer våra detaljerade tillverkningsritningar.


Vanligtvis, för ett glasstängsel i klassisk stil erbjuder vi standardstål AISI 304 typ eller extra rostskyddande stål typ AISI 316. I själva verket rostar inte båda ståltyperna själva. Det viktigaste är att inte skada den med en annan metall eller under installationsprocessen. Speciellt erbjuder vi AISI 316 stål, när objektet är nära havet eller på kundens begäran.

Classic-style-top-mounted-1
Classic-style-top-mounted-2
Classic-style-top-mounted-3
Classic-style-top-mounted-4
Classic-style-top-mounted-5
Classic-style-top-mounted-6

Klassisk stil glas staket topp monterad med rund ledstång

På samma sätt som vertikala stolpar är den runda ledstången 42 mm (standarddiameter). Trots det har vi en fin 90 graders hörnkoppling för den runda stålräcket. Även rak anslutning och justerbar anslutning erbjuds. 


Faktum är att vi alltid gör ledstång med extra anslutning till väggen, ifall om glasstängsel börjar eller slutar i väggen. Av denna anledning kommer den extra ledstångsanslutningen till väggen att hjälpa glasstängslet att hålla sig starkt och stabilt.


Kunderna väljer oftast 8 mm tjockt härdat glas för det klassiska glasstängslet. Ibland kombineras härdat glas med laminerat, allt beror på dina önskemål. Vi kan också erbjuda 10 mm tjockt glas för den stilen glasräcken, men det behövs inte. Våra kunder kräver ofta tonat eller frostat glas. Tonat glas kan vara grått eller brunt. Jämförelsevis ser frostat glas ut som vitt – det är oklart. 

Det är mycket populärt när man sparar integritet från gatan.


Se till att vi alltid producerar och kompletterar staketet helt, med komplett installationssats. I det här fallet har våra kunder inga bekymmer om skruvar, silikon, packningar, clinch eller något annat.


Om du gillar den här stilen, skicka oss bara en enkel ritning och lite information, tack. Vi kan ge dig ett erbjudande. Naturligtvis kan dina ritningar vara mycket enkla, för hand - bara linje från toppen, där vi kan se måtten och hörnen.

Olika typer av glasräcken

Glasräcken är en elegant, modern och smakfull lösning som en typ av "staket" eller skyddsräcke som ger mycket karaktär vilket kan användas både inomhus och utomhus exempelvis runt altaner, verandor, terrasser, balkonger och trappor mm. 


Våra glasräcken är av högsta kvalitet. Materialet är väderbeständigt och rostfritt. Vi behöver dina mått, längd, antal meter och gärna en bild, skiss och beskrivning på vad Du önskar ha, vilken typ av glas och modell, så skickar vi en skräddarsydd offert på vad Du önskar. Vi rekommenderar 6, 8, 10, 12 mm tjocka eller mer säkert glas. Dessutom kan du välja tonat, härdat, laminerat, spegelglas - det är ditt val. Vi erbjuder glaset som alltid är med polerade kanter och det ser snyggt färdigt ut.