JM Stugor & Fritid

U-profiltyp av glas staket

U-profil typ glas staket

Generellt sett kan glasstängsel av U-profil monteras uppifrån och framifrån golvet. Dessutom går det bra med byggnader i modern eller klassisk stil, för interiör och exteriör. Det är också enkelt att installera om du följer våra detaljerade tillverkningsritningar. Faktum är att denna typ är en av de dyraste glasstängseltyperna. Denna stil är omtyckt för dem, som vill skydda så mycket vind som möjligt och vill ha mycket solida glasräcken.


Det är dock inte den bästa lösningen att använda U-profilglasstängsel, om konstruktionen inte är tillräckligt stark. Faktum är att den här typen av staket är väldigt tung på grund av dess glasstruktur. Dessutom är U-profilen gjord av aluminium, inte stål. Naturligtvis rostar inte aluminium av sig självt.

U-profile-type-1
U-profile-type-3
U-profile-type-4
U-profile-type-5
U-profile-type-6

Ledstänger och glas

Vanligtvis kan glasstängsel med U-profiltyp vara med ledstång eller utan. Vi rekommenderar dock att ha en ledstång. Uppenbarligen gör det glasögonen 100% i en rad. Dessutom är det praktiskt och starkare. 


Det finns flera typer av ledstång du kan välja mellan, nedan:


  • Mini fyrkantig ledstång typ, tillverkad av ALU. Enkel och lite synlig, monterad på toppen av glaset med en speciell silikon;


  • Rund ledstång, tillverkad av rostfritt stål. Runda typ ledstång ser solid ut, monterad på toppen av glaset med en speciell gummipackningar. Den levereras med hörnkopplingar och ändskålar på ledstången.


När vi talar om glasets tjocklek kan vi i huvudsak erbjuda två alternativ. Specifikt är U-profilkonstruktionen själva orsaken. I detalj kan du välja ett av alternativen vi erbjuder: 16 mm tjockt härdat + laminerat glas; 12 mm tjock härdad + laminerad; eller 12 mm tjockt härdat glas. Som har noterats är endast dessa glasalternativ möjliga.


Faktum är att U-profilglasstängsel med 16 mm tjockt glas är extra tungt. Våra kunder kräver ofta tonat eller frostat glas. Tonat glas kan vara grått eller brunt. Jämförelsevis ser frostat glas ut som vitt – det är oklart. Det är mycket populärt när man sparar integritet från gatan.


Se till att vi alltid producerar och kompletterar staketet helt, med komplett installationssats. I det här fallet har våra kunder inga bekymmer om skruvar, silikon, packningar, clinch eller något annat.


Om du gillar den här stilen, skicka oss bara en enkel ritning och lite information, tack. Vi kan ge dig ett erbjudande. Naturligtvis kan dina ritningar vara mycket enkla, för hand - bara linje från toppen, där vi kan se måtten och hörnen.

Olika typer av glasräcken

Glasräcken är en elegant, modern och smakfull lösning som en typ av "staket" eller skyddsräcke som ger mycket karaktär vilket kan användas både inomhus och utomhus exempelvis runt altaner, verandor, terrasser, balkonger och trappor mm. 


Våra glasräcken är av högsta kvalitet. Materialet är väderbeständigt och rostfritt. Vi behöver dina mått, längd, antal meter och gärna en bild, skiss och beskrivning på vad Du önskar ha, vilken typ av glas och modell, så skickar vi en skräddarsydd offert på vad Du önskar. Vi rekommenderar 6, 8, 10, 12 mm tjocka eller mer säkert glas. Dessutom kan du välja tonat, härdat, laminerat, spegelglas - det är ditt val. Vi erbjuder glaset som alltid är med polerade kanter och det ser snyggt färdigt ut.