JM Stugor & Fritid

NYHETER  

Nya "BURE-stugan" med burspråk kommer att presenteras i 15, 25, 30 kvm storlekar - och moderna "RIVIÄR-stugan" på 45 eller 65 kvm och flera nya varianter inom kort - vilken är Din favorit?


Du vet väl om att vi skräddarsyr vilken stuga Du än önskar!

Skicka in ditt förslag, bild eller skiss - välkommen!

NYTT SAMARBETE!


Vi vill stolt presentera vår nya samarbetspartner Resurs - banken.
Tillsammans med Resurs kommer vi att hjälpa våra
kunder på JM Stugor & Fritid att kunna planera sina köp
genom att ta sitt köp på faktura och dela upp sin betalning - som ett möjligt betalningsalternativ.


Välkommen!

VÅRENS NYHETER 2023


Flera nya stugmodeller väntar...

TIPI / "Tältstugan"
TIPI utvändig bild 2
TIPI bild 2 miljöbild
TIPI utvändig bild 1
TIPI Planlösning loft 2 måttsatt
TIPI Planlösning loft 1 möblerad
TIPI Planlösning loft 1
TIPI Planlösning 3 måttsatt
TIPI Planlösning 2
TIPI Planlösning 1
TIPI Planlösning genomskärning 1 möblerad
TIPI Planlösning genomskärning 1
TIPI Loft 2 möblerad

Stugan "TIPI" är en av 2023 nya modeller med mycket karaktär. Ca 19 kvm byggyta inklusive 14,5 kvm stort loft, totalt nästan 35 kvm "boyta".

Vi kan även skräddarsy denna modell, som övriga stugor.

Ritningar - klicka här

Pressmeddelande April 2023
Pressmeddelande April 2023
Nytt samarbete med Bygglovservice och JM Stugor & Fritid - allt inom bygglovshantering och ritningar mm - klicka för mer info/pdf
Bygglovservice
Bygglovservice
Petter Jacobsson välkomnar! Klicka för mer info...
Alla typer av ritningar
Alla typer av ritningar
Byggnadsnämnden kräver en rad olika ritningar - vi hjälper Dig!
Fritidshuset "Matilda" med mycket karaktär!
Fritidshuset "Matilda" med mycket karaktär!
Ett fantastiskt fritidshus - mer info...
Stugan "Matilda" genomskärning
Stugan "Matilda" genomskärning
Alla typer av ritningar - vi hjälper Dig!
Planlöning "Matilda"
Planlöning "Matilda"
Vi skräddarsyr den optimala planlösningen - eller hur Du önskar ha din stuga!

Nya "Lisa" stugan - finns i både 25 & 30 kvm

Vacker, praktisk, härligt ljusinsläpp från alla väderstreck och mycket karaktär, bra planlösning!

Mer info


Trävarupriserna i svensk bygghandel har höjts med 60 % under det senaste året...


https://danskebank.se/.../nyhetsbrevet-skog-och-ekonomi


Uppdaterad: 30 maj 2022


Det pågående kriget i Ukraina har kraftigt minskat Rysslands exportvolymer till Europa. Det skapar utbudsbrist och leder till en stark prisutveckling och fortsatt stigande energi- och fraktpriser!


Inflationen fortsätter också att stiga brant uppåt. I april landade inflationstakten på 6,4 procent – den högsta nivån sedan 1991.


Uppdaterad: 12 maj 2022


När och om Du går i tankarna - finns massor av inspiration, tips och lärdomar...

Moderna kaxiga stugan med mycket KaraktÄr och stilful design - MATILDA


Ca 50 kvm boyta inklusive loft, öppen och ljus planlösning, skjutpartier, runda fönster (3st) och glasräcken med mera.

Många olika tillval - uppgradera från 2-glas till 3-glas - eller vad Du önskar - vi skräddarsyr och anpassar varje stuga - VI ger Dig vårt bästa erbjudande!

Nu lanserar vi en helt ny produkt - GLASRÄCKEN


Modern design och hög kvalitet som ger platsen, både inom- och utomhus, mycket fin karaktär samt praktiskt skydd!


Vi skräddarsyr och anpassar varje projekt därav behöver vi bara en enkel skiss, foto och dina mått - så ger vi Dig vårt bästa erbjudande!

GLASPRODUKTER


Fina produkter gjorda av glas exempelvis fönster, dörrar, tak, räcken, väggpartier, rumsavskiljare, duschväggar med mera - av högsta kvalitet. Vi skräddarsyr och anpassar mått och modeller efter önskemål.

NU LANSERAR VI FYRA NYA STUGOR INFÖR 2022


Nya önskemål och behov från marknaden har hjälpt till att ta fram våra nya modeller - som självklart kan skräddarsys och anpassas ytterligare - Du väljer - vi tillverkar och levererar - med prisgaranti - välkommen 2022

Jenny framsida + gavel triangelformade fönster_2
Jenny baksida 1
Jenny 3D skiss 2_JM Stugor
Börje bild 1
Börje 3D insida
Antita Twin 30 kvm_framsida
Antita Twin 30 kvm_baksida
Anita Twin 30 insida 1
Mårten 30 kvm_miljöbild 2_2
Mårten 30 kvm_miljöbild 1
Mårten 30 kvm_insida 3D_1
Bauge miljöbild 2
Bauge miljöbild 1
Matilda_JM Stugor
Matilda genomskärning 2

Se övriga sortimentent (klicka här)

Pool-, relax- & spastugor


Ökar värdet på huset om man bygger pool, och en tillhörande "Pool/relaxstuga"? Definitivt – en poolinvestering är inte enbart en investering i livskvalitet, det är också en investering som ger ekonomiska fördelar den dag Du väljer att sälja huset.


Förutom den guldkant på tillvaron som själva poolen ger, så lägger man oftast lite energi på miljön runt omkring poolen - som en fin och praktisk "Poolstuga". Poolområdets helhetsintryck gör att Du har en oas och en samlingsplats där alla trivs. Här får Du kvalitetstid med familjen, gästerna eller bara avkopplande egentid.


Se våra exempel på "pool- och relaxstugor";

https://jmstugor.se/stugmodeller/hansa.html


https://jmstugor.se/stugmodeller/eir.htmlHELA BRANSCHEN PÅVERKAS - ORSAKAR OSÄKERHET PÅ MÅNGA SÄTT


Bristen på råvara ställer till det för oss och konsekvenserna blir längre och ovissa leveranstider och fortsatt stigande priser. Även fraktpriserna påverkas negativt. Svårt att bedöma när rådande situation stabiliseras - ingen verkar ha svaren i nuläget. Mycket frustrerande!


Den starka efterfrågan på skogsindustrins produkter håller i sig och leder till stigande priser. Det gäller trävaror, men Skogsindustrierna konstaterar i sin senaste marknadsrapport att även priserna på förpackningsmaterial och massa har stigit kraftigt. 

En del av förklaringen ligger i en betalningsvillig amerikansk marknad.


3.6.2021 09:07:11 | Skogsindustrierna


Priserna på byggmaterial har stigit med 65 procent på sina håll i år, enligt Byggföretagen. Nu uppmanar organisationen sina medlemmar att ta höjd för ökningarna vid anbudsgivning. Flera leverantörer av byggmaterial har under våren meddelat om kraftiga prisökningar.


Svenskt Trä larmar: ”Svenska trävaror räcker inte till”

Lagernivåerna sågverken är lägre än på 20 år och samtidigt är efterfrågan fortsatt rekordhög, med stigande priser som följd. Redan förra sommaren blev det brist på virke hos många byggmaterialhandlare. I år varnar sågverken för en än värre situation, som kan leda till att många svenskar inte kommer kunna bygga sin efterlängtade altan eller fritidshus mm.


– Efterfrågan på svenska trävaror ökade under 2020, till stor del till följd av minskad produktion i andra delar av världen. Inledningsvis hade både Kanada och Ryssland svårt att leverera under pandemin vilket ledde till stora underskott på den globala marknaden, säger Christian Nielsen, marknadsanalytiker av trävaror på branschorganisationerna Svenskt Trä och Skogsindustrierna, i ett pressmeddelande.


INTERNATIONELLT | SVERIGE | 15 JUN 2021, 12:30

"Inte troligt att priserna kommer att falla". Mer info


Många av våra medlemmar vittnar om hur kostnaderna för insatsvaror ökat i ett svindlande tempo utan att man har möjlighet att kompensera sig för ökningarna i den egna prissättningen. Kunderna är inte beredda att betala mer och har inte förståelse för hur råvarupriserna utvecklas. Att råvarupriserna varierar över tid är naturligtvis inget konstigt. Det alarmerande i den nuvarande situationen är att prishöjningarna varit så stora på mycket kort tid, säger David Johnsson, vd för TMF Trä- och Möbelföretagen, och fortsätter;


– I några fall har medlemsföretag till och med råkat ut för att lagda beställningar har hävts när senare, större beställningar prioriterats. De svenska sågverken har blivit färre och större och drivs allt mer av en industriell logik där våra medlemsföretag blir marginaliserade som beställare.


Global träbrist drabbar svensk e-handel: “Extremt hög efterfrågan”

Som alltid i en marknadsekonomi är det förstås den som är villig att betala mest som får den eftertraktade varan, och ofta finns den köparen utanför Sverige. Under 2020 ska Sverige ha ökat sin exportandel av trävaror från cirka 70 till 75 procent. I USA upp 300%...    Mer info


Med fortsatt snickarglädje kommer växtvärken


Pressmeddelande – Tisdag 1 juni 2021


Med underverk och full orderbok söker nu JM Stugor & Fritid partners och leverantörer i övriga Norden (pdf)


Ett starkt koncept är utformat för den svenska attefallsmarknaden och JM Stugor & Fritid tar marknadsandelar. Med låga overhead kostnader, hög flexibilitet och anpassad affärsidé så blir företaget en aktör att räkna med bland attefallssäljarna, inte bara i Sverige. Inför 2022 söker nu företaget fler sågverk, leverantörer, montörer, återförsäljare, investerare och strategiska affärspartners. JM Stugor & Fritid erbjuder hjälp med hela processen från skräddarsydd som traditionell stuga, bygglov, grund, montering, hyra av verktyg

och maskiner till färdigställandet av ett nyckelfärdigt fritidshus, i hela Sverige. Företaget har helt enkelt ett komplett erbjudande av produkter, tjänster och lösningar.


Försäljningen av stugor och byggmaterialhandeln har också i spåren av pandemin sett en stabil försäljningsutveckling, med 7% första kvartalet 2021 jämfört med 2020. Utvecklingen för trävaror är 22% av vilket en stor del beror på prisökningar. Råvarupriset har gått upp 40% sedan december 2020. På sikt kan det höga trycket leda till leveransproblem på inte bara trävaro, det är oroande.


JM Stugor & Fritid har många års erfarenhet av både stugor och monteringar runt om i Sverige och erbjuder ett anpassat utbud av både originella och standardiserade fritidshus, både Attefallshus och så kallade Bolundare på 30 kvm, sedan de nya reglerna ändrades hösten 2020. Produkterna är enkla att montera där alla delarna är färdigkpapade och numrerade för enkel och snabb montering av kunden själv. Det byggs över 5000 Attefallshus per år i Sverige, enligt statistik från Boverket. Detta antal förväntas öka de närmaste åren. De flesta bygger för att få gästhus och extra yta för familjen samt för uthyrning. Nu förbereder man motsvarande koncept för övriga Norden och söker lämpliga partners för detta.


Byggmax Group består av Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Byggmax Group omsätter över 5 miljarder kronor och expansionen fortsätter. Den första Byggmax-butiken slog upp portarna 1993 och 17 år senare, 2010, noterades Byggmax Groups aktie på Stockholmsbörsen. Byggmax har över 100 butiker i Sverige, över 40 butiker i Norge, 11 i Finland och snart även i Danmark. Byggmax Group har etablerat en stark marknadsposition på den nordiska gör-det-själv-marknaden och avsikten är att fortsätta växa med god lönsamhet. Detta sker genom tillväxt inom butiksexpansion, e-handel och sortimentsutveckling.


- Vårt partnerskap med bl.a. Ramirent, Sluta Gräv och Byggmax som återförsäljare av våra stugor och nordisk etablering och expansion av butiker ger mycket goda förutsättningar att växa tillsammans och att hitta nya och fler partners är viktiga steg i den riktningen. Vi vill positionera oss som en ledande aktör av skräddarsydda attefallsstugor och vi ser stora affärsmöjligheter framöver i hela Norden för våra produkter, tjänster och lösningar och vi kommer även i fortsättningen finnas nära våra kunder, säger Joachim Mårtensson, grundare och ägare JM Stugor & Fritid.


För ytterligare information:

Joachim Mårtensson,

Grundare & ägare,

JM Stugor & Fritid

Mobil +46 729 71 86 11

info@jmstugor.se


Byggrapporten 2021

https://xn--sbyggersvenskarna-8qb.se/

Svensk Byggtidning - länk till artikeln

Riviär 65 exteriör_JM Stugor
Riviär 65 interiör_JM Stugor
Holiday_fasad 1
Holiday_fasad 2
Holiday_fasad 5
Holiday_fasad 4
Holiday interiör 1
Holiday_fasad 6
Holiday_fasad 7
Riviär 65_2 exteriör_JM Stugor

Nya stugomodeller "Riviär" 65 kvm och "Holiday" 30 kvm, båda med loft


Kommer inom kort - håll utikik...

Pressmeddelande - Onsdagen den 28 april 2021


Veteranpoolen i Sverige och JM Stugor & Fritid inleder samarbete
JM Stugor & Fritids inleder ett samarbete med Veteranpoolen - Sveriges största arbetsgivare för pensionärer.
- Nu kan man enkelt få hjälp med monteringen, från byggsats till nyckelfärdigt Attefallshus, samt en rad andra tjänster med RUT- eller ROT-avdrag. Det betyder enormt mycket för våra kunder runt om i hela landet, säger Joachim Mårtensson, ansvarig JM Stugor & Fritid.


Veteranpoolen finns etablerat på över 50 orter, från Luleå i norr till Ystad i söder. Sedan starten 2007 har företaget hjälpt över 100 000 kunder med tjänster - främst inom hantverk, hemstädning och trädgårdsarbete. Veteranpoolen omsatte cirka 300 msek 2020 och är börsnoterat på Spotlight.


- Trots pandemi och restriktioner sökte nästan 10 000 pensionärer extrajobb genom Veteranpoolen under 2020. Aldrig tidigare har antalet sökande varit så högt. Vi har en gedigen kompetens och erfarenhetsbank och en stor branschbredd. När JM Stugor & Fritids kunder behöver hjälp med att bygga upp sin Attefallsstuga, kan de enkelt göra en förfrågan för att anlita våra erfarna hantverkare. Förutsatt att vi har ledig kapacitet upprättar vi snabbt ett avtal och sätter sedan igång, säger Eric Löfström, Veteranpoolen AB. https://veteranpoolen.se/privattjanster/snickare


Utöver hantverksarbete erbjuder Veteranpoolen även flera RUT-tjänster, som passar den som äger hus eller fritidshus. Man kan till exempel få hjälp med att klippa gräs och häckar, montera möbler, skruva upp gardinstänger eller få löpande tillsyn av sommarhuset under lågsäsongen.


- Ett sådan här möjlighet och samarbete betyder enormt mycket för alla våra kunder och privatpersoner runt om i landet. Alla har kanske inte tid, intresse eller kunskap att montera sin byggsats från oss, trots att allt är färdigkapat och numrerade delar. Att vi nu har möjlighet att erbjuda professionell hjälp med hela bygget från grund till nyckelfärdigt och även bygglovsansökan, för den som önskar, ligger helt i linje med vår ambition att ständigt förbättra servicen. Hantverkare med gedigen erfarenhet, kompetens och hög arbetsmoral och dessutom med gällande försäkringar och garantier är helt suveränt. Kunden kan i stället planera sin trädgård, altan eller bara ligga i sin hängmatta och titta på, säger Joachim Mårtensson, ansvarig JM Stugor & Fritid.


För mer information, vänligen kontakta;
Eric Löfström, Veteranpoolen
Tillväxt & Produktion
Tfn: 0702-74 20 67
eric.lofstrom@veteranpoolen.se

www.veteranpoolen.se


www.facebook,se/veteranpoolen


Pressmeddelandet (pdf)

Svenska Byggnyheter 2021-04-29


Joachim Mårtensson, JM Stugor & Fritid

Ansvarig
Tel: 0729 71 86 11
info@jmstugor.se
www.jmstugor.se


Mer om RUT- och ROT:

https://www.skatteverket.se

NU ÄR VÅREN HÄR - MED SPRING I HELA KROPPEN!


Den meteorologiska definitionen av vår är att dygnsmedeltemperaturen ska vara stigande och över 0,0° men under 10,0 plusgrader, om detta inträffar sju dygn i följd, säger SMHI att våren är här, nu - äntligen!


Fler "vårtecken" är fina erbjudanden...

PRICERUNNERS AFFÄRSIDÉ ÄR ENKEL


- att jämföra priser - vart hittar man lägst jämförbara priser

Exempel på jämföreslepris på ett fritidshus på ca 60 kvm boyta med loft och motsvarande specifikationer. Populära och klassiska knuttimrade fritidshuset "Anders" 90 mm, olaminerad, med en prisskillnad på över 30000 kr. Mer info 

Nu hittar kunderna även våra stugor på CDON.com

CDON utsedd till Årets Onlinevaruhus 2020 - Efter att 42 000 kunders röster har räknats utser Prisjakt företaget till Nordens ledande marknadsplats – för tredje året i rad.


Under 2019 hade CDON.com över 100 miljoner besökare och idag drygt 2 miljoner aktiva kunder. CDON är noterat på Nasdaq First North.

Mer information: JMStugor.se finns på CDON.com


Sålde för 641 miljoner kronor.

"-Antal handlare som erbjuder sina produkter på CDON:s plattform ökade med 46 procent under året till över 1 500 stycken." Mer info

Bore 25_miljöbild solnedgång
Bore 25_miljöbild interiör 1
Bore 25_miljöbild soluppgång
Bore 25_miljöbild interiör 2 ljus
STUGAN "BORE"


Vacker stuga med öppen planlösning och mycket karaktär! 

Finns från 59 900 kr (20, 25 eller 30 kvm)

Eir 17_miljöbild 3
Eir planlösning
Eir 2
poolbild 2
Eir 1_2
skjutparti_3
Eir fasadritning
Eir miljö- och planlösning

POOL- & SPASTUGAN "EIR"


Exempel på en lämplig "pool- & spastuga" med takad och vindskyddad utedel. Totalt ca 16 kvm.


En inomhus-del på ca 9 kvm med skjutpartidörrar (4-del) på två sidor. Härligt och stort ljusinsläpp.

Stugan får fin karaktär med pulpettak och dem tryckimpregnerade ribborna som omger den takade utedelen. 


Komplett byggsats med färdigkapade och numrerade delar för snabb och enkel montering.

Erforderliga ritninga ingår i alla våra objekt, kostnadsfritt vid ev order, liksom konsultation mm.

Varmt välkommen!


Hyra ut attefallare - att tänka på


Har du en attefallare eller plats över på din tomt?

Då är du en av många som har chans att hyra ut som en extra inkomstkälla.

Men vad gäller? Här listar vi några saker som är bra att ha koll på.

Att hyra ut sitt attefallshus kan bli en bra inkomstkälla och är samtidigt ett smidigt sätt att bidra till att minska bostadsbristen. Men se till att du har koll på reglerna innan du skriver kontrakt.


Många har börjat förstå fördelarna med en komplementbostad på sin tomt. De små husen om max 30 kvadrat finns i en mängd olika varianter – och går att få med alla bekvämligheter din hyresgäst kan tänkas behöva. 


Utnyttja schablonavdraget
Bygger du ditt attefallshus för eget bruk, men hyr ut i perioder till exempel under skidsäsongen, har du rätt till ett schablonavdrag på upp till 40 000 kr per år. Du betalar då skatt på de hyresintäkter som överstiger 40 000 kronor.

Är huset däremot från början byggt för att hyra ut behöver du skatta för hyran som inkomst av näringsverksamhet.


Sätt en rimlig hyra
Hyressättningen när det gäller uthyrning av privatbostad är fri, vilket betyder att du kan bestämma den hyra som du tycker är lämplig. Men försök ändå se till att den är skälig, annars kan hyresgästen överklaga till hyresnämnden och få hyran sänkt.


Hur ska jag räkna?
Använd dig av marknadsvärdet på ditt attefallshus som riktlinje, det brukar ligga på cirka 200 000 till 400 000 kronor. Du tar sedan 4 % av marknadsvärdet per år i hyra, plus driftskostnader. Hyr du ut huset möblerat kan du multiplicera beloppet med 1,15.


Nyckelfärdigt – bokstavligen
Något som är lätt att glömma bort är att hyresgästen har så kallad exklusiv rätt till bostaden, vilket betyder att du inte får gå in i bostaden utan tillåtelse. Om du ändå vill behålla nycklar för eventuella driftstörningar eller annat, glöm inte att det bör skrivas in i andrahandskontraktet. 


Några sista tips

  • Kom ihåg att redovisa överskott från hyresintäkter som inkomst av kapital.
  • Glöm inte att kolla med ditt försäkringsbolag vilken typ av försäkring du behöver.
  • Se till att det står tydligt i kontraktet vem som är ansvarig för eventuella skador som uppstår – du eller hyresgästen.
  • Dubbelkolla alltid med Skatteverket om du är osäker på hur din hyra beskattas.

Lycka till med din uthyrning!

 

KÄLLA: EXPRESSEN, HYRESGÄSTFÖRENINGEN, BOVERKET

STOR NYHET


Ny modell med takkupa och mycket karaktär, 5 rum fördelat på 85 kvm varav ca 41 kvm loft - "extra av allt!"


 Färdigkapade och numrerade delar,

en dröm för "gör-det-självare!"


STUGAN "HARRY"

I NY KOSTYMVacker och rymlig knuttimrad stuga på totalt ca 40 kvm boyta

JM Stugor & Fritid är sedan maj 2020 återförsäljare för Sunwinds produkter vilket gör att vi numera kan erbjuda ett helt sortiment av fina och praktiska fritidsprodukter till våra befintliga och nya stugägare - optimala och skräddarsydda lösningar!


Sunwind är sedan mer än 20 år Skandinaviens ledande leverantören av energi- och komfort produkter till stugor utan EL. Huvudprodukterna är solpaneler och gasolprodukter. Mer info: https://www.sunwind.se/


Exempelvis så kan Du uppgradera din stuga med ett av marknadens bästa och mest prisvärda "Solcellspaket" - fri och grön EL- för ett mer självständigt och miljövänligare fritidsliv! Eller en förbränningstoalett, om Du saknar vatten & avlopp?!

NYA FUNKIS "HUGIN"

En dröm vid havet...Modern och ljus knuttimrad stuga - finns både i 25 och 30 kvm

2020-04-26        Nya stugmodell "TORILD", går att få i 25 och 30 kvm


Det är med stor och delad glädje som vi presenterar en ny modell av timmerstuga, anpassad efter dem nya villkoren gällande attefallsstugor (25 kvm) och så kallade "Bolundare" (30 kvm). Vi tillverkar och anpassar stugorna för att kunden skall nyttja maximalt tillåten byggyta resp. boyta. Förutom att ändra ex planlösning och storlek dvs. att få stugan helt skräddarsydd, med prisgaranti - så erbjuder vi även tillval av 3-glasfönster, skjutpartier mm. 

Mer info, priser, storlekar (valfria) med mera - se våra "Tillval

2020-04-13        Vår nya stugmodell "RAGNARÖK" 25 & 30 kvm


Det är med stor och delad glädje som vi presenterar en ny modell av en vacker och praktisk timmerstuga, anpassad efter dem nya villkoren gällande attefallsstugor (25 kvm) och så kallade "Bolundare" (30 kvm) - vi tillverkar och anpassar stugorna för att kunden skall nyttja maximalt tillåten byggyta resp. boyta. Går att få skräddarsydd med prisgaranti!

JM Stugor & Förråd byter namn och logotyp under 2020, ändrar en del i sortimentet och tillverkningen till mer hållbara, miljö- och klimatsmarta produkter och lösningar.


Produkter som är bra att ha till sitt fritidshus eller gäststuga – vi vill bli lite ”grönare” helt enkelt! Skräddarsydda stugor och lösningar till marknadens bästa priser är fortfarande huvudprodukten! ”Förråd” byts ut mot ”Fritid” för att innefatta dem nya produkterna inom solkraft och återvunnet material exempelvis solcellsdrivna vitvaror, belysning, solpaneler, utemöbler med mera.


Självklart kan vi ännu tillverka förråd, carports och småstugor under 15 kvm men bara i särskilda fall. Anledningen till detta är att marknadens förutsättningar har ändrats en del och vi behöver ta ett större ansvar för miljön och framtiden. I takt med att de större aktörerna såsom Bauhaus, Byggmax och Bygghemma ”slåss” allt intensivare om marginaler av lagerförda standardstugor dvs. där små eller inga möjligheter till egna val och ändringar av exempelvis planlösning, takvinkel, takhöjd etc finns – så fokuserar vi mer på att ”skräddarsy” lite större stugor och nu ihop med nya ”gröna” lösningar.

Genom att vi inte lagerför våra stugor utan tillverkar direkt vid order så har vi möjlighet att hålla nera en betydande del av kostnaderna vilket i sin tur gör att vi kan erbjuda våra kunder bästa möjliga priser – vi ger även *prisgaranti.


Att köpa fritidshus innebär viss planering och är sällan ett spontanköp så därför är leveranstiden inte det mest avgörande utan hellre att man får den stuga man helst vill ha till bästa pris.


JM Stugor & Fritid

Vi erbjuder kundanpassade stugor helt enligt kundens önskemål vad gäller modell, storlek, planlösning, takvinkel...Jag önskar få ert Nyhetsbrev där vi även presenterar våra erbjudanden