JM Stugor & Fritid

Leverans


Alla våra stugor kommer med trailer från fabriken och körs till närmaste godsterminal för lossninga alternativt hämtning av kund. Hjälp med lastning sker på plats med gaffeltruck.


Stugorna är väl inplastade i väderbeständig tjock plast och stålbundna på träpall vilket gör att man behöver inte stressa med att riva av förpackningen eller börja montera direkt när man fått sitt gods levererat, det tål att ligga ute ett tag, några veckor eller så. 


Fraktkostnaden räknas fram genom vikt, avstånd och storlek på kollin. Vi försöker alltid samköra och koordinera kundernas frakter för att få lägsta möjligt pris. Vi har avtal med både DSV och DB Schenker. Storleken och vikten på paketen beror på vilken stuga det är.

Behöver kunden hjälp med lossning på plats så ordnar vi det. Vanligtvis räcker det med en hjullastare eller vanlig traktor med gafflar och lyftöglor/stroppar för att lyfta av godset från trailern. Vi har även information såsom storlek, antal och vikt per kollin som omfattar godset. Är det större stugor så är det vanligt med 3-5 kollin av olika storlek och vikt.

Levererar vi godset med kranbil (vanlig lastbil med kran bakom hytten) så är det viktigt att vägen fram till kundens leveransadress är farbar och tillräckligt bra för tunga fordon. Denna information tar vi i samband med kundens order som då även får exakta priser för frakten. 


Vanligtvis tar vi hem 2-4 trailers med stugor per kvartal beroende på efterfrågan. Antalet stugor som man får plats med på varje trailer är helt beroende på vilken storlek på objekten. Ju större flexibilitet kunden har gällande leveranstiden desto lägre blir fraktkostnaden. Vid köp av större stuga (>25 kvm), särskilt om den är skräddarsydd, och kanske under pågående bygglovsprocess, så krävs det normalt sett god planering och framförhållning. Vi löser detta smidigast i nära samarbete med kunden ifråga, så att leverans sker enligt önskemål om tid och plats. 

Omlastning på DSV terminal i Länna, söder om Stockholm, och sedan för vidare transport med kranbil runt om i landet. Paketen är oftast inte längre än 6 m långa, ca 1,2 m breda och ca 1 m höga, vikten är olika allt från ett par hundra kilo till ca 1,2 ton.

DU BESTÄMMER - VI TILLVERKAR - MED PRISGARANTI


Välj bland våra befintliga modeller, storlekar och planlösningar - eller så ändrar vi lite eller mycket, precis som Du vill ha det!

Vi ger Dig pris och ritningar på just det knuttimrade objektet exempelvis stugan, garaget, förrådet, carporten, bastun eller paviljongen Du önskar. 

Vi leverera en komplett materialsats, färdigkapade och numrerade delar, med eller utan fönster & dörrar - eller endast en timmerstomme.

Våra virkestjocklekar är 44, 60 och 90 mm av fint virke, hög kvalitet och mycket bra passform - för enkel montering!