JM Stugor & Fritid

Leverans


Alla våra stugor kommer med trailer från fabriken och körs till närmaste godsterminal för lossninga alternativt hämtning av kund. Hjälp med lastning sker på plats med gaffeltruck.


Stugorna är väl inplastade i väderbeständig tjock plast och stålbundna på träpall vilket gör att man behöver inte stressa med att riva av förpackningen eller börja montera direkt när man fått sitt gods levererat, det tål att ligga ute ett tag, några veckor eller så. 


Fraktkostnaden räknas fram genom vikt, avstånd och storlek på kollin. Vi försöker alltid samköra och koordinera kundernas frakter för att få lägsta möjligt pris. Vi har avtal med både DSV och DB Schenker. Storleken och vikten på paketen beror på vilken stuga det är.

Behöver kunden hjälp med lossning på plats så ordnar vi det. Vanligtvis räcker det med en hjullastare eller vanlig traktor med gafflar och lyftöglor/stroppar för att lyfta av godset från trailern. Vi har även information såsom storlek, antal och vikt per kollin som omfattar godset. Är det större stugor så är det vanligt med 3-5 kollin av olika storlek och vikt.

Levererar vi godset med kranbil (vanlig lastbil med kran bakom hytten) så är det viktigt att vägen fram till kundens leveransadress är farbar och tillräckligt bra för tunga fordon. Denna information tar vi i samband med kundens order som då även får exakta priser för frakten. 


Vanligtvis tar vi hem 2-4 trailers med stugor per kvartal beroende på efterfrågan. Antalet stugor som man får plats med på varje trailer är helt beroende på vilken storlek på objekten. Ju större flexibilitet kunden har gällande leveranstiden desto lägre blir fraktkostnaden. Vid köp av större stuga (>25 kvm), särskilt om den är skräddarsydd, och kanske under pågående bygglovsprocess, så krävs det normalt sett god planering och framförhållning. Vi löser detta smidigast i nära samarbete med kunden ifråga, så att leverans sker enligt önskemål om tid och plats. 


OBS! Boka aldrig in montering, datum och/eller tider om du inte är 100% säker på när varan levereras. JM Stugor & Fritid friskriver sig från eventuella krav eller ersättning i samband med väntertider. Vi kan inte kontrollera leveranserna i alla leden exempelvis när en kranbil anländer. Invänta därför alltid avsiering eller annan information gällande leverans, om möjligt.

Omlastning på DSV terminal i Länna, söder om Stockholm, och sedan för vidare transport med kranbil runt om i landet. Paketen är oftast inte längre än 6 m långa, ca 1,2 m breda och ca 1 m höga, vikten är olika allt från ett par hundra kilo till ca 1,2 ton.


Alla paketen är välemballerade stålbundna på träpall med stark och väderbeständig tjock plast - så att man inte behöver stressa med att påbörja sin montering direkt utan paketen tål att ligga utomhus en tid - då gärna så plant, stabilt, skyddat och tort som möjligt.


Pakteten är även stapelbara men det avråder vi från då delarna ligger i olika ordning etc.

Levererar ni i hela Sverige?

Ja, och i övriga Norden.


Tillkommer frakt på stugorna?

Ja, våra fraktpriser är beroende på avstånd och vikt så det beror på vilken stuga, storlek och dimensioner man väljer. Vi erbjuder även frakt med lossning på önskad/angiven leveransadress, om det är farbar väg för kranbil. Öar/färjor tillkommer. Vi ger priser på alla alternativ. För utkörning med kranbil så räknas det till och från närmaste godsterminal - leveransadress.

Fraktpriserna är baserade på vårt avtal med DSV som täcker hela Sverige.

Riktpriser för kranbil är 1680 kr ex moms per h, tur & retur från godsterminal till kundens angivna leveransadress.  

Vi har inte "hämtas fritt" utan vi anger fraktpriset i alla våra offerter till närmaste godsterminal till önskad leveransadress. En del kunder har ju exempelvis möjlighet att hämta själva och/eller hjälpa till med lossning på plats med ex hjullastare eller traktor med gafflar. Så detta beror på en rad faktorer. Kontakta oss vid ev frågor och funderingar!


Leveranstider?

Generellt 4- 10 veckor från klar order (med ritningar). Beroende på hög- eller lågsäsong så kan det variera. För oss betyder planering av produktionen mycket så därför ber vi kunderna att beställa så långt i förväg som möjligt så att man har goda möjligheter att hinna göra eventuella ändringar och kundanpassningar mm. Är det en "standardstuga" så går det oftast fortare.


DU BESTÄMMER - VI TILLVERKAR - SKRÄDDARSYTT


Välj bland våra befintliga modeller, storlekar och planlösningar - eller så ändrar vi lite eller mycket, precis som Du vill ha det!

Vi ger Dig pris och ritningar på just det knuttimrade objektet exempelvis stugan, garaget, förrådet, carporten, bastun eller paviljongen Du önskar. 

Vi leverera en komplett materialsats, färdigkapade och numrerade delar, med eller utan fönster & dörrar - eller endast en timmerstomme.

Våra virkestjocklekar är 44, 60 och 90 mm av fint virke, hög kvalitet och mycket bra passform - för enkel montering!