JM Stugor & Fritid

Force Majeure


"Force majeure" är en juridisk term för övermäktiga eller obemästerliga krafter, naturkatastrofer, pandemier, krig och oväntade eller oförutsägbara händelser och effekter som inte kan hanteras på sedvanligt vis, vilka förhindrar någon att göra vad den föresatt sig eller förbundit sig till, i synnerhet vad som ankommer någon att göra enligt rättsligt bindande avtal. Detta gäller för och ingår i alla våra offerter, orderbekräftelser och övriga avtal.OBS! Kan JM Stugor & Fritid av någon anledning inte leverera godset, enligt överenskommelsen så återbetalas 100% av kunds eventuellt erlagda belopp eller att kund inte får beviljat bygglov, då återköper JM Stugor stugan för erlagt belopp exklusive ev fraktkostnader, gäller vid oöppnad/ej skadad förpackning. Frakt tillkommer, beroende på leveransadress (avstånd och typ av service ex hemleverans inkl lossning på plats).


Se våra övriga villkor - här


Behöver kunden hjälp med lossning på plats så ordnar vi det. Vanligtvis räcker det med en hjullastare eller vanlig traktor med gafflar och lyftöglor/stroppar för att lyfta av godset från trailern. Vi har även information såsom storlek, antal och vikt per kollin som omfattar godset. Är det större stugor så är det vanligt med 3-5 kollin av olika storlek och vikt.

Levererar vi godset med kranbil (vanlig lastbil med kran bakom hytten) så är det viktigt att vägen fram till kundens leveransadress är farbar och tillräckligt bra för tunga fordon. Denna information tar vi i samband med kundens order som då även får exakta priser för frakten. 


Vanligtvis tar vi hem 2-4 trailers med stugor per kvartal beroende på efterfrågan. Antalet stugor som man får plats med på varje trailer är helt beroende på vilken storlek på objekten. Ju större flexibilitet kunden har gällande leveranstiden desto lägre blir fraktkostnaden. Vid köp av större stuga (>25 kvm), särskilt om den är skräddarsydd, och kanske under pågående bygglovsprocess, så krävs det normalt sett god planering och framförhållning. Vi löser detta smidigast i nära samarbete med kunden ifråga, så att leverans sker enligt önskemål om tid och plats. 

Omlastning på DSV terminal i Länna, söder om Stockholm, och sedan för vidare transport med kranbil runt om i landet. Paketen är oftast inte längre än 6 m långa, ca 1,2 m breda och ca 1 m höga, vikten är olika allt från ett par hundra kilo till ca 1,2 ton.

Levererar ni i hela Sverige?

Ja, och i övriga norden.


Tillkommer frakt på stugorna?

Ja, våra fraktpriser är beroende på avstånd och vikt så det beror på vilken stuga, storlek och dimensioner man väljer. Vi erbjuder även frakt med lossning på önskad/angiven leveransadress, om det är farbar väg för kranbil. Öar/färjor tillkommer. Vi ger priser på alla alternativ. För utkörning med kranbil så räknas det till och från närmaste godsterminal - leveransadress.

Fraktpriserna är baserade på vårt avtal med DSV som täcker hela Sverige.

Riktpriser för kranbil är 2022 är 1650 kr ex moms per h. 

Vi har inte "hämtas fritt" utan vi anger fraktpriset i alla våra offerter till närmaste godsterminal till önskad leveransadress. En del kunder har ju exempelvis möjlighet att hämta själva och/eller hjälpa till med lossning på plats med ex hjullastare eller traktor med gafflar. Så detta beror på en rad faktorer.


Leveranstider?

Generellt 8-12 veckor från klar order (med ritningar). Beroende på hög- eller lågsäsong så kan det variera. För oss betyder planering av produktionen mycket så därför ber vi kunderna att beställa så långt i förväg som möjligt så att man har goda möjligheter att hinna göra eventuella ändringar och kundanpassningar mm. Är det en "standardstuga" så går det oftast fortare.


DU BESTÄMMER - VI TILLVERKAR - MED PRISGARANTI


Välj bland våra befintliga modeller, storlekar och planlösningar - eller så ändrar vi lite eller mycket, precis som Du vill ha det!

Vi ger Dig pris och ritningar på just det knuttimrade objektet exempelvis stugan, garaget, förrådet, carporten, bastun eller paviljongen Du önskar. 

Vi leverera en komplett materialsats, färdigkapade och numrerade delar, med eller utan fönster & dörrar - eller endast en timmerstomme.

Våra virkestjocklekar är 44, 60 och 90 mm av fint virke, hög kvalitet och mycket bra passform - för enkel montering!