JM Stugor & Fritid

Typ fyrkantig stolpe

Glasstaket med fyrkantig stolpe

I allmänhet kan denna fyrkantiga stolpe monteras uppifrån och framifrån golvet. Dessutom går det bra med byggnader i modern eller klassisk stil, för interiör och exteriör. Det är också enkelt att installera om du följer våra detaljerade tillverkningsritningar. Vanligtvis monteras glasögon för ett sådant glasstängsel från framsidan av fyrkantstolparna.


Bortsett från detta är denna stil att föredra för ett extra skydd mot vind. Dessutom finns det inget ledigt utrymme alls (när man tar en terrassutsikt), när glaset är monterat från framsidan av fyrkantsstolparna.


Speciellt erbjuder vi ett standardstål AISI 304 typ eller extra rostskyddande stål typ AISI 316 för sådana stolpar av glasstängsel. Faktum är att båda ståltyperna inte rostar sig själva. Det viktigaste är att inte skada den med en annan metall eller under installationsprocessen. Speciellt erbjuder vi AISI 316 stål, när objektet är nära havet eller på kundens begäran.

Quadrangle-post-type-1
Quadrangle-post-type-2
Quadrangle-post-type-3
Quadrangle-post-type-4
Quadrangle-post-type-5
Quadrangle-post-type-6

Ledstänger och glas

Specifikt kan glasstängsel av fyrkantig stolpe vara med en ledstång eller utan den. Vanligtvis krävs denna stil mestadels med en rund ledstång på toppen. På samma sätt som vertikala stolpar är den runda ledstången 42 mm (standarddiameter). Trots det har vi en fin 90 graders hörnkoppling för den runda stålräcket. Även rak anslutning och justerbar anslutning erbjuds. 


Faktum är att vi alltid gör ledstång med extra anslutning till väggen, ifall om glasstängsel börjar eller slutar i väggen. Av denna anledning kommer den extra ledstångsanslutningen till väggen att hjälpa glasstängslet att hålla sig starkt och stabilt.


Kunder väljer oftast 8 mm tjockt härdat glas för ett glasstängsel med fyrkantig stolpe. Ibland kombineras härdat glas med laminerat, allt beror på dina önskemål. Vi kan också erbjuda 10 mm tjockt glas för glasräcken i den stilen. 

Våra kunder kräver ofta tonat eller frostat glas. Tonat glas kan vara grått eller brunt. Jämförelsevis ser frostat glas ut som vitt – det är oklart. Det är mycket populärt när man sparar integritet från gatan.


Se till att vi alltid producerar och kompletterar staketet helt, med komplett installationssats. I det här fallet har våra kunder inga bekymmer om skruvar, silikon, packningar, clinch eller något annat.


Om du gillar den här stilen, skicka oss bara måtten på varje glas eller måtten på varje nisch i ditt trästaket, tack. Vi kan ge dig ett erbjudande.

Olika typer av glasräcken

Glasräcken är en elegant, modern och smakfull lösning som en typ av "staket" eller skyddsräcke som ger mycket karaktär vilket kan användas både inomhus och utomhus exempelvis runt altaner, verandor, terrasser, balkonger och trappor mm. 


Våra glasräcken är av högsta kvalitet. Materialet är väderbeständigt och rostfritt. Vi behöver dina mått, längd, antal meter och gärna en bild, skiss och beskrivning på vad Du önskar ha, vilken typ av glas och modell, så skickar vi en skräddarsydd offert på vad Du önskar. Vi rekommenderar 6, 8, 10, 12 mm tjocka eller mer säkert glas. Dessutom kan du välja tonat, härdat, laminerat, spegelglas - det är ditt val. Vi erbjuder glaset som alltid är med polerade kanter och det ser snyggt färdigt ut.