JM Stugor & Fritid

Punktfixeringstyp

Punktfixeringstyp

Glasstaket med punktfixeringstyp monterat framifrån. Nuförtiden blir denna punktfixeringstyp mer och mer populär. Generellt sett är denna typ den bästa lösningen för kunder som har möjlighet att montera glasstängsel framifrån. Dessutom är den perfekt om du föredrar mindre stål och mer glas.


I det här fallet kan du se en  vacker utsikt genom glaset.

Dessutom kan vi tillverka denna typ av glasräcken med eller utan ledstång. 


Vi rekommenderar givetvis alltid att ta med ledstänger vid beställning. För att påpeka, det är praktiskt: starkare och säkrare. Dessutom kommer glaset att stå 100% i en rad, helt klart.

Bauge planlösning 3d
Point-fixation-type-4
Point-fixation-type-6

Typer av punktfixering


Normalt kan du välja en punktfixeringstyp från flera, som anges nedan:


  • Mini fyrkantig ledstång typ, tillverkad av ALU. Enkel och lite synlig, monterad på toppen av glaset med en speciell silikon;


  • Runda typ av ledstång, gjord av rostfritt stål. Runda typ ledstång ser solid ut, monterad på toppen av glaset med en speciell gummipackningar. Den levereras med hörnanslutningar och ändskålar på ledstången.


  • Trähandledare rund eller fyrkantig typ. Denna typ av ledstång rekommenderas för inomhusbruk.


I huvudsak är det bästa alternativet, när man talar om avståndet mellan stålpunktsfixering, inte mindre än 15 cm. Dessutom är den lika starkare. 

Vanligtvis rekommenderar vi att du väljer ett glas för denna stil, som inte är mindre än 10 mm tjockt. Faktum är att vi alltid rekommenderar 10, 12, 16 mm tjocka eller mer säkert glas. Allt beror på vilken typ av glasstängsel (rekkverk) du väljer.


Dessutom kan du välja tonat, härdat, laminerat, spegelglas - det är ditt val. 

Vi erbjuder glaset som alltid är med polerade kanter och det ser snyggt färdigt ut.


Se till att vi alltid producerar och kompletterar staketet helt, med komplett installationssats. I det här fallet har våra kunder inga bekymmer om skruvar, silikon, packningar, clinch eller något annat. 


Om du gillar den här stilen, skicka oss bara en enkel ritning och lite information, tack. Vi kan ge dig ett erbjudande. Naturligtvis kan dina ritningar vara mycket enkla, för hand - bara linje från toppen, där vi kan se måtten och hörnen.

Olika typer av glasräcken

Glasräcken är en elegant, modern och smakfull lösning som en typ av "staket" eller skyddsräcke som ger mycket karaktär vilket kan användas både inomhus och utomhus exempelvis runt altaner, verandor, terrasser, balkonger och trappor mm. 


Våra glasräcken är av högsta kvalitet. Materialet är väderbeständigt och rostfritt. Vi behöver dina mått, längd, antal meter och gärna en bild, skiss och beskrivning på vad Du önskar ha, vilken typ av glas och modell, så skickar vi en skräddarsydd offert på vad Du önskar. Vi rekommenderar 6, 8, 10, 12 mm tjocka eller mer säkert glas. Dessutom kan du välja tonat, härdat, laminerat, spegelglas - det är ditt val. Vi erbjuder glaset som alltid är med polerade kanter och det ser snyggt färdigt ut.