JM Stugor & Fritid

Klassisk stil utan ledstång

Glasstaket i klassisk stil utan ledstång

Normalt kan denna stil monteras uppifrån och från framsidan av golvet. Det mest populära glasstaketet i klassisk stil utan ledstång är dock monterat från golvets överkant. 

Dess passar för alla typer: moderna eller klassiska byggnader, för interiör och exteriör. Det är också enkelt att installera om du följer våra detaljerade tillverkningsritningar.


Bortsett från detta ger stil utan ledstång bättre och större sikt genom hela glasstängslet. Vanligtvis, för ett glasstängsel i klassisk stil erbjuder vi standardstål AISI 304 typ eller extra rostskyddande stål typ AISI 316.

I själva verket rostar inte båda ståltyperna själva. Det viktigaste är att inte skada den med en annan metall eller under installationsprocessen. 

Speciellt erbjuder vi AISI 316 stål, när objektet är nära havet eller på kundens begäran.

Classic-style-without-handrail-1
Classic-style-without-handrail-2
Classic-style-without-handrail-3
Classic-style-without-handrail-5
Classic-style-without-handrail-6

Anslutning av glasstängslet

I de flesta fall, om glasstängslet slutar in i väggen – då kan vi tillverka det med gavelstolpe i änden. Det är också möjligt att tillverka med glas- och stålkopplingar till väggen,  allt beror på dina önskemål.


För det mesta, för det klassiska glasstängslet utan ledstång, rekommenderar vi att ha 10 mm tjockt härdat + laminerat glas. Faktum är att härdat glas kombineras med laminerat, eftersom laminering  ger mer säkerhet för ett  glasstängsel utan ledstång. Självklart kan vi även erbjuda med 8mm eller 10mm tjockt härdat glas, om glasräcken inte står högt, bara på marken. Egentligen är det ditt beslut och dina preferenser.


Våra kunder kräver ofta tonat eller frostat glas. Tonat glas kan vara grått eller brunt. Jämförelsevis ser frostat glas ut som vitt – det är oklart. Det är mycket populärt när man sparar integritet från gatan.


Se till att vi alltid producerar och kompletterar staketet helt, med komplett installationssats. I det här fallet har våra kunder inga bekymmer om skruvar, silikon, packningar, clinch eller något annat.


Om du gillar den här stilen, skicka oss bara en enkel ritning och lite information, tack. Vi kan ge dig ett erbjudande. Naturligtvis kan dina ritningar vara mycket enkla, för hand - bara linje från toppen, där vi kan se måtten och hörnen.

Olika typer av glasräcken

Glasräcken är en elegant, modern och smakfull lösning som en typ av "staket" eller skyddsräcke som ger mycket karaktär vilket kan användas både inomhus och utomhus exempelvis runt altaner, verandor, terrasser, balkonger och trappor mm. 


Våra glasräcken är av högsta kvalitet. Materialet är väderbeständigt och rostfritt. Vi behöver dina mått, längd, antal meter och gärna en bild, skiss och beskrivning på vad Du önskar ha, vilken typ av glas och modell, så skickar vi en skräddarsydd offert på vad Du önskar. Vi rekommenderar 6, 8, 10, 12 mm tjocka eller mer säkert glas. Dessutom kan du välja tonat, härdat, laminerat, spegelglas - det är ditt val. Vi erbjuder glaset som alltid är med polerade kanter och det ser snyggt färdigt ut.