JM Stugor & Fritid

Glas med stålfäste (trästolpar)

Glasklämmor, glas med stålhållare för trästaket

Den här typen av staket är speciellt för kunder som föredrar att använda sitt eget trästaket och bara använda vårt glas mellan stolparna. Vi har en speciell stålhållare (glasklämmor) för att montera glas i ditt staket. Ibland använder kunderna bara vertikala stolpar av trä, ibland även med trähandledare. 


För det mesta används glasstängsel med stålhållare för ett trästaket för utomhusbruk. Kort sagt, det är som en ekonomisk typ av staket.


Dessutom kan vi erbjuda ett mycket bra pris för glas med endast stålhållare. Vanligtvis är glasstålklämmorna som vi erbjuder ett standardstål AISI 304 typ eller extra rostskyddsstål typ AISI 316. I själva verket rostar inte båda ståltyperna själva. 

Det viktigaste är att inte skada den med en annan metall eller under installationsprocessen. Speciellt erbjuder vi AISI 316 stål, när objektet är nära havet eller på kundens begäran. Förutom när den är monterad i trästaketet – då rekommenderar vi AISI 304.

Glass-with-steel-holders-wooden-fence-1
Glass-with-steel-holders-wooden-fence-2
Glass-with-steel-holders-wooden-fence-3
Glass-with-steel-holders-wooden-fence-4
Glass-with-steel-holders-wooden-fence-5
Glass-with-steel-holders-wooden-fence-6

Att välja rätt glastyp

För det mesta, för ett trästängsel med glas, väljer kunderna 8 mm tjockt härdat glas. Ibland kombineras härdat glas med laminerat, allt beror på dina önskemål. Vi kan också erbjuda 10 mm tjockt glas för glasräcken i den stilen. 


Våra kunder kräver ofta tonat eller frostat glas. Tonat glas kan vara grått eller brunt. Jämförelsevis ser frostat glas ut som vitt – det är oklart. Det är mycket populärt när man sparar integritet från gatan.


Först och främst bör kunderna tillverka trästolpar och ledstänger. För det andra krävs att man vidtar exakta åtgärder för varje avsnitt. Viktigt att inse att först då kan vi producera glasen. Speciellt kan vi tillverka glaset i alla storlekar. 


Faktum är att glasögonen kan ha samma eller olika mått, det är helt lika för oss. Dessutom, om glaset inte är större än 1200 x 800 – räcker det med fyra stycken glasklämmor. Annars, om glasmåtten är större – rekommenderar vi att du använder sex stycken glasklämmor.


Se till att vi alltid producerar och kompletterar staketet helt, med komplett installationssats. I det här fallet har våra kunder inga bekymmer om skruvar, silikon, packningar, clinch eller något annat.


Om du gillar den här stilen, skicka oss bara måtten på varje glas eller måtten på varje nisch i ditt trästaket, tack. Vi kan ge dig ett erbjudande.

Olika typer av glasräcken

Glasräcken är en elegant, modern och smakfull lösning som en typ av "staket" eller skyddsräcke som ger mycket karaktär vilket kan användas både inomhus och utomhus exempelvis runt altaner, verandor, terrasser, balkonger och trappor mm. 


Våra glasräcken är av högsta kvalitet. Materialet är väderbeständigt och rostfritt. Vi behöver dina mått, längd, antal meter och gärna en bild, skiss och beskrivning på vad Du önskar ha, vilken typ av glas och modell, så skickar vi en skräddarsydd offert på vad Du önskar. Vi rekommenderar 6, 8, 10, 12 mm tjocka eller mer säkert glas. Dessutom kan du välja tonat, härdat, laminerat, spegelglas - det är ditt val. Vi erbjuder glaset som alltid är med polerade kanter och det ser snyggt färdigt ut.