JM Stugor & Fritid

BYGGLOVSRITNINGAR


Det ingår alltid en plan- och fasadritning och en konstruktionsritning i 3D, i skala 1:!00 i alla våra stugor och offerter. Önskar man ändra något så betalar man separat för detta arbete men vi återbetalar och reglerar 100% av dessa kostnader vid order och då i samband med slutlikviden av stugan. Det vill säga att man får ligga ute med dessa pengar till vi har tillverkar och levererat produkten./stugan. Det går även enbart att köpa ritningsarbeten av oss men då betalar man utan återbetalning. 

Priser och villkor anges i alla våra offerter. 

ENKLARE OCH BILLIGARE ÄN SÅ HÄR KAN DET INTE BLI


Du skickar oss ett önskemål, en skiss, kan vara en mycket enkel handritad teckning, bild eller endast text går också bra, där dina önskemål, krav eller villkor framgår som exempelvis:


* modell

* längd, bredd, höjd

* takvinkel

* planlösning, rumsindelning

* byggyta, boyta 

* antal fönster och dörrar, innerdörrar, storlek med mera...

* komplett byggsats eller endast visa delar ex timmerstomme


Så fort vi har ett tillräckligt underlag baserat på dina önskemål så tar vi fram ett pris, i form av en offert, med tillhörande ritningar - och med prisgaranti! Vi vill ju helst att Er stuga blir unik och bäst i världen - för just era behov!


RITNINGAR


Vi tar fram dem ritningar som Du behöver för din stuga, oavsett om Du behöver bygglov eller inte - det ingår i köpet av stuga hos oss utan extra kostnad. Det går även bra att köpa enbart ritningar utan produktion också, då erbjuder vi ritningar med prisgaranti - lägsta pris! 


Typen av ritningar vi erbjuder för knuttimrade objekt är följande;


* Sektionsritningar

* Planritning

* Konstruktionsspecifikation (baserat på våra trädimensioner)

* Fasadyver

* 3D-skiss

* Skalan är oftast 1:100 eller 1:50 


Du kan köpa våra objektritningar på stugor, garage, bastu, förråd etc. för att bygga huset helt själv. Du får kompletta ritningar och handlingar bestående av komplett material för att Du eller en snickare skall förstå huset. Eller för att skicka in ett bygglov till kommunen för anmälan om startbesked. Vi äger alla rättigheter till våra ritningar men Du får nyttjanderätten självklart. 


Prisexempel på ritningar till en attefallsstuga kan vara från ca 2900 kr, beroende på tid och underlag mm. 

Ovan bild visar en del noteringar och ändringar under processen med framtagningen av ritningar och pris på stugan så att vi får med alla önskemålen samt vilka val det finns exempelvis typ av dörrar, storlek på fönster med mera.


Nedan ritning - klickar för stor version

I de allra flesta fallen så hittar vi en modell på stuga som vi utgår från därefter så skräddarsyr vi den efter kundens specifka behov och önskemål. I en del fall så utgår vi från ett max belopp på vad stugan får kosta sedan försöker vi optimera allt utifrån summan. Målsättningen är att få så mycket stuga av pengarna som möjligt! 

Vi tillverkar inte bara stugor utan även carports, förråd och garage i alla olika storlekar och modeller. Eller tillbyggnader.

Allt som är knuttimrat i virkestjockekarna 44, 60 eller 90 mm. Modell och storlek väljer kunden. Vi räknar självklart även på konstruktionen såsom bärighet och lämpliga dimensioner etc.


Sadeltak, mansardtak eller pulpettak - kunden väljer! Det finns en rad olika program för att visualisera objekten på.

Vilken taktyp önskar Du? Vanligast är sadeltak och pulpettak. Vi erbjuder även lösning med mansardtak, se exempel "Mansard Katta"

Alla objekt som vi tillverkar och levererar som kompletta bygg- och materialsatser så numreras och kapas alla delarna för bästa passform och enklaste montering. Det medföljer en visuell monteringsanvisning som kan läsas på alla språk i världen. Delarna är dessutom angivna i mått, dimenstion och antal. Allt för att monteringen skall bli så enkel som möjlig  helst för minst två personer. Du kommer märka hur roligt och bra det känns att göra det själv!

Alla trädelarna visas med bild, i antal och storlekar. Delarna är dessutom numrerade och försedda med en klisterlapp alt markerad med penna - så att man vet och kan se på monteringsanvisningen vart delen skall monteras. Enklare än så kan det inte bli. Stugorna innehåller inga takstolar utan takåsar som löper längsmed huskroppen och vilar på gavelsidorna samt eventuell inner- och mellanväggar. Konstruktionen är sedan länge väl beprövad, står säkert och håller i många år.

Karta och dokument snölastzoner


Kartan är ett hjälpmedel för att lättare bedöma vilken snölast som ska användas när dimensionerande snölast bestäms på en viss plats.


Ladda ner dokument som visar Snözoner för respektive kommun.

Mer info finns på Boverkets hemsida - länk 


OM VÅRA PRODUKTER


 • Fint hyvlat virke
 • Spontade tak- & golvbrädor (19 resp 28 mm)
 • Kraftigt dimenstionerade takåsar
 • Kraftigt golvbjälklag
 • Gummitätningar- & silicon (fönster & dörrar)
 • Typ av trä: Nordiska gran
 • Äkta dubbelglas/ISO
 • Fint hyvlade golv- och takbrädor

 • Mycket bra passform på alla delar

 • Enkel och snabb montering

 • Tydlig visuell monteringsanvisning
 • Märkta, numrerade och färdigkapade delar

 • Knuttimrade väggar med dubbelhakar/spont
 • Kraftiga kryssbalkar av limträ
 • Dörrkarmar ingår
 • Delarna levereras obehandlade
 • Topp- & sidohängda fönster
 • Justerbara dörrgångjärn
 • Bästa priser på marknaden?!


         Och mycket mer...

DU BESTÄMMER - VI TILLVERKAR - SKRÄDDARSYTT


Välj bland våra befintliga modeller, storlekar och planlösningar - eller så ändrar vi lite eller mycket, precis som Du vill ha det!

Vi ger Dig pris och ritningar på just det knuttimrade objektet exempelvis stugan, garaget, förrådet, carporten, bastun eller paviljongen Du önskar. 

Vi leverera en komplett materialsats, färdigkapade och numrerade delar, med eller utan fönster & dörrar - eller endast en timmerstomme.

Våra virkestjocklekar är 44, 60 och 90 mm av fint virke, hög kvalitet och mycket bra passform - för enkel montering!